יום ראשון, 19 בדצמבר 2010

חריימה טריפוליטאי אמיתי

חריימה טריפוליטאי

חריימה טריפוליטאי 

חבל על המילים חברים 
זה פיצוץ של דבר  
וגם קל הכנה

לרוטב
חצי ראש שום  שהשניים מקולפות וחתוכות לפרוסות דקות ( כ13-15 שיני שום )
3 פילפלים סודאנים או שטה חריפים יבשים חתוכים קצוץ 
פלפל חריף טרי ירוק חתוך לפרוסות ( אפשר גם כמה כאלו יבשים שלמים )
רבע עד שליש כוס שמן רגיל
6 כפות גדושות של רסק עגבניות מרוכז עד חצי קופסת רסק
כף כארוויה ( קימל טחון )
מלח ופלפל שחור 
פפריקה מתוקה כף  

דג מתאים לחריימה פה דגים גדולים חתוכים לפרוסות של 5-4 סמ אפשר מתאים בערך ל 2 קילו דג נטו
לוקוס אדום לבן או אירדת פלמידה ,אינטיאס ,מוסר ,לבט,דוראדו ,טרולוס ואפשר גם בורי גדול
ראש של לוקוס קטן או חצי ראש של שולה ( לא גדול מדי ,לטעם ) לא חובה!

אישית ניסיתי עם מספר דגים הלוקוס לוקח בגדול
הדג בתבשיל זה הדג בתמונה לוקוס מסוג אירדית נקבה במשקל של כ 4.5 קילו


ההכנה
חשוב להשאיר את המרקם העסיסי של הדג ולא לייבש בבישול יתר  חריימה טעים זה אחד שהדג לא בושל בו יתר על המידה
שמים בסיר ( סוטז ) את השמו ומטגנים בו את שיני השום והפלפלים החריפים כ2 דקות  מוסיפים עליו את הפפריקה מערבבים טוב עוד 2 דקות מוסיפים את הרסק ובוחשים טוב טוב כ 3 דקות מוסיפים  מיים ומביאים לרתיחה מוסיפים את המלח פלפל שחור והקארוויה  מוסיפים מיים עם צריך שהרוטב לא יהיה סמיך מאוד מנמיכים את האש  ומוסיפים את פרוסות הדגים והראש לתוך הרוטב שהרוטב מצפה את הדגים אבל הוא לא חייב לכסות ממש לגמרי .
ממש כמו פה בתמונה  חריימה לוקוס פרוסות




מבשלים על אש נמוכה  20 - 15 דקות שהסיר סגור ( תלוי בעובי הפרוסות וסוג הדג )
מכבים וומשאירים את הסיר עם מכסה עד ההגשה  כעבור 5 -10 דקות בערך
מגישים עם לחם שחור בדר"כ שלם וקורעים ביד מהלחם וטובלים בתוך הרוטב 
מגישים בלווית סלט ירקות מסאייר וסלט דלעת ושום צי'רצי' יש כאלו שאוכלים את זה גם עם קוסקוס לבן 
ביחוד לימי חורף קרים אצלי הילדים חולים על התבשיל שאינו חריף ככה שכל פעם שיש אינטיאס בינוני זאת חגיגה קטנה
תהנו ובתאבון

חשוב חריימה לא מגישים ממש רותח!

סיר עם לוקוס כולל הראש חצוי לאורכו


סיר עם איטיאס-שולה  כולל הראש חצוי לאורכו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה