הדגים שאנו אוכלים

פה נביא תמונות והסבר על דגי המאכל שלנו
מה הם למה הם טובים ומה אפשר לעשות איתם

לפי סדר ה א-ב

אינטיאס-שולה
דג בשרני חזק מהיר בעל טעם נפלא ובשר מוצק
מתאים בעיקר לבישול ( מרקים-חריימה  וכדומא) מתאים לאכילה כדג נא בסושי סשימי קרפציו וסביצה
ניזון בעיקר ודיונונים סבידות  רכיכות ודגים אחרים  מגיע לגודל של מעבר ל 70 קילו

אראס-סיכן -קומוניסט
דג מהגר מים סוף ישנו בעיקר בחודשים החמים של השנה וניזון מעשב ואצות
הדג בעל מרקם עדין וטעים מאוד אינו כשר ויש מאוד להזהר מקוציו שכן כשמו כן הוא ארסי אך
לא ממית רק מכאיב שיטה מומלצת להכנתו היא טיגון או על האש בגדיל פחמים

אוט-אוט
דג מיוחד שטוח בצבע כסוף מזכיר קצת טרולוס במיבנהו דג מהיר בגודל קטן יחסית
ניתן לאכלו בעיקר בטיגון מקומח קלות

אריען-סטיליה
דג איכותי מאוד קרוב של האינטיאס דג הניזון מדגי בורי והוא דג בעל עוצמה חזקה מאוד
מבנה רחב  משמש באותם מאכלים בדיוק כמו האינטיאס בשנים האחרונות התמעטו מאוד
דיווחי התפיסות שלו

בורי
דג מאוד נפוץ בים התיכון וגם מהווה כדג המוביל בדוכני הדגים  דג ארוך כסוף
החי לו באזורים יחסית רדודים  הניזון בזרם הים מאצות  ושא דברים צפים
הבורי הרגיל אין לו סימן מיוחד בשרו לבן ומתאים לצליה על האש שלם
לטיבון תנור  ובישול ברוטב

בורי טוברה
בורי מהסוג המאורך והצג חיי בלהקות גדולות בים הרדוד יחסית
טעמו משובח  ויש למהר לנקותו לאחר התפיסה

בורי דהבן
סוג זה של בורי חיי לו באזור סילעי וסימן ההיכר שלו נקודה מוזהבת על מכסה הזימים
דג משובח בטעמו בעל מרקם עדין  מתאים מאוד בטיגון על האש שלם

בורי בודמאר
הסוג הגדול ביותר של הבורי שיש בים
דג זה יכול להגיע למימדים גדולים  מאוד סימן ההיכר שלו הבולט ביותר הוא ראש
גדול מאוד  ועיניים גדולים יחסית לגופו  הוא דג מאוד רך ובעל ריר מוגבר
טעמו נפלא רצוי להזהר לייבשו בהכנה מתאים מאוד בצלייה על גחלים בתנור
או בתבשיל ברוטב

בוחלוק

דג החיי בקרקעית הים דומה מעט לגרבידה והוא הרבה יותר קטן ממנה
זינון מרכיכות ומשאר שוכני החול  גודלו קטן עד 300 גרם טעמו נפלא
מצויין בעיר בטיגון

בן גוריון-דג גמל או איילת ים
דג מהגר מים סוף שמו של הדג ניתן לו בגלל הדמיון לראשו של בן גוריון
דג רך  בעל מרקם עדין ובשר לבן טעים להפליא  מתאים בעיקר בבישול ובטיגון בפרוסות

ברבוניה -סולטן איברהים

דג בעל טעם אדיר השוכן בקרקעית הים וניזון מרכיכות ושוכני חול למינהם
טעמו המשובח הוא מה שמייחד אותו מצויין בטיגון מקומח קלות

בוניטו -טונה טורקית ( לקרדה )

דג זה חיי בממי הים התיכון העמוקים יחסית
דג חזק ומהיר אבל בעל מרקם נפלא ורך
מצויין לעישון ולאכילה כדג נא בקרפציו סביצה וסושי-סשימי

ברקודה-מליטה

טורף ים תיכוני  המסוגל להגיע לגודל של 5 קילו
בעל חזות מפחידה דג הטורף דגגים קטנים אחרים מבנה מאורך כצינור עיניים גדולות
טעם מיוחד מעט דומיננטי מתאים לאוכל אותו  בטיגון ובבישול

גומבר


גרבידה

דג חרב

דג החיי במיים העמוקים  בים הפתוח וניזון מדיונונים בעיקר מקלאמרי
הדג בעל כוח עצום הוא חזק ומהיר מאוד , יש לדג בשפתו העליונה הרחבה
והיא נמתחת כלהב של חרב מכאן בא שמו
לדג יש בשר טעים להפליא מצויין בעיקר לסטייקים על גחלים או טיגון
יכול להגיע לגדלים של 4 מטר ומעל ל 300 קילו

דוראדו-רעמתן-דולפין פיש  - MAHI MAHI
דג מוזר כמעט החיי בים הפתוח לעיתים אף תקרב לחוף
ניתן למצוא אותם בין אוגוסט לנובמבר הם אוהבים להיות מתחת למצופים גדולים או כל
דבר אחר גדול הצף במים ונותן מחסה לדגיגים קטנים חובבי דגים קטנים כגון ביזרי סרדינים
וגם דיונונים הדג עצמו תוקפן ובעל רעב בלתי נשלט הוא משליש את גודלו בכמה חודשים
מ50 גרם לכמעט קילו וחצי
לדג יש את בנפיר הגב ארוך כמפרש הנראה כרעמה ממש ומכאן שמו
לדג יש גוונים של ירקרק וכחול עם נקודות  מבנה פה מיוחד ועיניים בצידי הפה
הדג בעל מרקם עדין אך נוטה מאוד להתייבש בבישול יתר לכן יש להכינו בבישול מהיר
ולהמנע מבישול ארוך מידי שיטות הההכנה כחי סושי סשימי סביצה קרפציו
או בטיגון קל או פילטים משומנים צלויים קלות על גחלים

דניס-אוראטה

הדניס הוא סוג של דג נפוץ בשווקים בגלל שיש כלובים בהם מגדלים את הדג למאכל
הדג זמין כל השנה ומחירו יחסית סביר טעמו נפלא והוא מתאים לכל סוג בישול כמעט
טיגון צלייה תנור או חיי מרקם עדין  וטעם לא חזק במיוחד הפכו אותו לדג הכי נמכר
כמעט באזורינו
פריטים שחיים בים ולא בגידול טעמם אף טוב יותר והם מגיעים לגדלים של עג 5-6 קילו
בעוד דגי הגידול נמכרים במשקל של עד 600 גרם בלבד

חדאד -סרגוס הפסים
הדג הזה ממשפחת הספרוסים חיי לו באזורים מסולעים  או באס=זורים בין חולות לסלע
דג המסוגל להגיע למשקל של עד 2 קילוגרם בעל טעם טוב ומרקם עדין יחסית
הוא דומה לקרובו הסרגוס או העספור אבל יש לו פסים לרוחב גופו וזה גם מה שמבליט
אותו במיים ניזון מרכיכות וסרטנים
שיטת בישול צלייה על גחלים טיגון ואפייה בתנור

טונית אטלנטית-טונה שחורה

ממשפחת הטונות דג חזק החיי באזורינו הוא דג מיים פתוחים המתקרב לאכול באזור החו
הדג עצמו מהיר מאוד בעל כוח חזק יחסית לגודלו הוא ניזון מדגיגים קטנים כגון ביזרי או סרדין
דג זה בעל טעם אדיר ומרקם נפלא נזנח ונשכח על ידי מרבית הצרכנים שאין להם מושג
כיצד להכין דג כזה  החשוב בדג הזה הוא ניקוז הדג שלו ואכילתו כמה שיותר קרוב לזמן הוצאתו
מהים ניקוז דמו ושימרה על טריותו בקרוב היא הכרחית ומשאירה בידינו נתח  של דג מדהים
המתאים לצריבה על מחבת  ואכילה כדג חיי סביצה קרפציו  סושי ועוד

טונה אלבקור
עוד גד נהדר והוא בעצם הדג שנאכל הכי הרבה בארץ זה הדג ממנו עושים את שימורי הטונה
לדג טעם נפלא ומרקם נהדר הוא מתאים שלל שיטות בישול כצלייה על גחלים כסטייקים
אכילה כדג חיי  וטיגון

טונה כחולת
הטונה הנהדרת הזאת נדירה מאוד ואוכלוסייתה הולכת ומתמעטת בים
דג חזק החיי בעומק הים בלהקות גדולות הוא הדג החזק ביותר שיש והמהיר מכולם
דג כזה מחירו יקר מאוד והוא הדג המבוקש ביותר ביפן  והדג מספר 1 בתעשיית הסושי
הוא מתאים כמעט לכל סוג של בישול

טונה צהובת סנפיר
בדומה לכחולת הסנפיר רק שהיא יותר נמצאת באזור הים האדום ופחות בים תיכון

טרולוס-טרחון-צנינית אטלנטית
דג נהדר שלא מוערך מספיק על ידי הצרכנים בארץ
דג נהדר בטעמו ומרקמו העדין

טלביזיה-סילגו נודד
כחלה-מנוריון
לבט
לברק

לברק נקוד
לוקוס אירדי
לוקוס לבן
לוקוס אדום
לוקוס דבה
מוסר
מרמיר
נצרן
סאינאס

סולבי-שילבה

סרגוס
סרדין
עספור
פלמידה-פלמוד



שינן הניבים