מרק תופר הרשתות היפני
מה כבר יכול להיות במרק ?
אז זהו שהרבה אפילו הרבה מאוד
סתם חשבתי על שם פלצני ויצא נחמד
יש במרק את כל היסודות כמעט של המזון!
מיצרכים
דג טרי כמה שיותר במשקל 1 קילו +-
אפשר לברק אפשר דוראדו אפשר פארידה לוקוס אוינטיאס פלמידה
צרור עלי כוסברה קצוץ
5 בצלים ירוקים קצוץכף מלאה אצות מיובשות מסוג WAKAME
רבע עד שליש שקית איטריות אורז ארוכות
גזרים חתוכים למקלות בעובי 3 ממ
חבילה פטריות שיטאקי מיובשות
חבילת נבטים שלמה
2 כפות סויה איכותית
כף תערובת למרק מיסו ( אופציה )
מלח
ההכנה
מפלטים את הדג
חותכים את הפילטים לחתיכות קוביות עם העור
שומרים את הראש ואת האידרה לבישול עתידי
מבשלים את הפטריות שיטאקי במיים כ חצי שעה
מוציאם אותן וחותכים אותן ל 3 לאורק כל פטריה
שומרים 2 כוסות מהמיים החומים של בישול הפטריה
מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת המיץ ששמרו בתוספת מיים נוספים
לסיר גדול
מוסיפים את הגזר ואת הראש של הדג ואת האידרה
מבשלים כ 10-15 שעה ברתיחה
מוציאים את האידרה של הדג ומורידים ממנה את חתיכות בשר הדג
אני השתמשתי גם בלברק וגם בדוראדו במתכון הזה!
מוסיפים את איטריות האורז ומבלים עוד 10דקות
לאחר מכן מוסיפים את קובית הדג לבישול של 5 דקות שלאחריו
מוסיפים את השאר
כוסברה נבטים בצל ירוק וסויה
לעוד 5 דקות בישול
כמובן מערבבים פעם אחת בעדינות
מוסיפים מלח ומיים עם צריך
מכבים את הסיר ומניחים כ 5 דקות לפני הגשה
הכמות מתאימה ל 8 מנות !!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה