יום שני, 22 בנובמבר 2010

רטבים לדגים

רוטב חמאה ויין לבן שום ומרווה

רוטב מיוחד ומאוד טוב לדגים
קל להכנה ומאוד מוסיף

הכינו מראש את כל המצרכים
2-3 שיני שום קצוצות
כוסעד 2 של יין לבן יבש סוביניון בלאן או שרדונה
3-4 עלי מרווה טריים
100-150 גרם של חמאה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי

ההכנה
חצי חבילה חמאה-100 גרם
חממו את החמאה במחבת רחבה ! וזקקו אותה מהשאריות של החלב
שצפות למעלה בעזרת כף עי ניקוי הקצף מלמעלה
הוסיפות 3-4 עלי מרווה טריים לחמאה לכ 2 דקות והסירו לאחר שהחמאה רותחת
בשלב הזה ניתן להוסיף 2-3 שיני שום קצוצות
כאשר החמאה רותחת הוסיפו בעדינות כ כוס עד כוס וחצי יין לבן יבש
רצוי או סוביניון בלאן או שרדונה לפי הטעם בחשו בעדינות
הוסיפו מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טחון טרי וצמצמו מעט את הרוטב
בכדי שיהיה סמיך יותר ועבה יותר
יש לצקת על הדגים כאשר הרוטב חם


רוטב צימיצורי ארגנטינאי
לדעתי הולך טוב עם הכל במיוחד עם בשר ודגים
חומרים:
2 כפות עלי אורגנו יבשים
צרור שלם של פיטרוזיליה קצוץ דק מאוד( רצוי בסכין )
8 שני שום מעוכות
מלח חצי כפית
פלפל שחור חצי כפית
כף וחצי פפריקה מתוקה
2 כפות אחימולידו או פפריקה גרוסה עבה ( דומה לצילי גרוס אבל לא חריף)
חצי כפית צילי גרוס למי שרוצה טיפה חריפות ( לא חובה )
מיץ מלימון אחד
חצי כוס חומץ רגיל
רבע כוס מיים
ההכנה:
מערבבים את הכל טוב טוב ונותנים להכל להספג אחד בשני

לאחר חצי שעה מוסיפים חצי כוס שמן רגיל ( לא זיית )
ומערבבים היטב שוב שומרים בצנצנתאזהרה ממכר עד ממכר מאוד

רוטב ויניגראט

חומרים :
2 כפות חרדל ( רצוי דיזון האיכותי )
2 כפות של מיונז
חצי כוס חומץ רגיל
רבע כפית מלח
שליש כוס שמן זיית
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 שיני שום מעוכות
חופן של כמה עלי שמיר קצוץ ( לא חובה )
מערבבים הכל בתוך צנצנת



רוטב לימון לשים על הדגים


אחרי טיגון או צליה על האש ואפילו תנור

2-3 לימונים סחוטים
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
3 שיני שום מעוך
צרור עלי כוסברה וכ 20 עלי נענע טרי קצוץ דק מאוד
כף של עראק ( לא חובה רק למי שאוהב)
מערבבים את הכל ומניחים בקערה עם כפית ליד הדגים
בהצלחה ובתאבון
אייל



במיוחד על מושט או בורי או פורל בתוספת של שיברי שקדים מעל
רוטב טחינה
גם לשים אחרי וגם לשים על הדג בתנור למי שרוצה

חומרים:
כוס טחינה גולמית
כוס מיים פושרים מיץ מלימון אחד
חופן מלא עלי כוסברה קצוצים
חופן מלא עלי פטרוזיליה קצוצים
3 שיני שום מעוכות
מעט מלח ,פלפלשחור ושמן זיית
מערבבים הכל טוב טוב כמה דקות
להוסיף אותו על דג בתנור הוא אדיר .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה