יום שני, 22 בנובמבר 2010

לחם איכרים עם קימל

לחם לעשות זה כייף לא נורמאלי
אפשר גם לשלב את הילדים בהכנה וזה כבר יפה וטוב
לחם כזה הוא גם בריא וגם מוסיף טעם מיוחד לדג ולבכלל לשולחן ולארוחה
נעשה אותו בצורה כזאת שיראה ממש כאילו יצא ממאפיית לחם בצרפת
מה צריך לשני לחמים בינוניים?
קמח לחם מספר 2 של שטיבל 400 גרם
קמח חיטה מלאה או שיפון או שניהם ביחד 200 גרם
2 כפות גרעיני קימל מושרים כשעה בכוס מים
חצי חבילת חמאה מומסת
חצי חבילת שמרים טריים
כף של שמרים יבשים
2 שיני שום כתוש
2 -2.5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1-2 כוסות מיים פושרים בנוסף לכוס מים עם גרעיני הקימל
מעט שמן לשימון קערה
מעט קמח לבן לרידוד ולהוספה מעל הלחם לקישוט
ההכנה
מערבבים את הקמח היטב עם הסוכר ועם השמרים בלבד
מוסיפים את כוס מיים וגרעיני הקימל לתוכ הקמח
מערבבים מעט ואז מוסיפים את החמאה פנימה
מערבבים שוב מוסיפים עוד כוס של מיים ולשיםפ היטב
שכל החומרים נספגו אחד בשני בודקים שלא חסר מים
ומובסיפים עוד עם צריך לי לוקח כ 2-3 כוסות מים בינוניות
לשים היטב על משטח עבודה כ 3 דקות ומוסיפים לבצק את
השום והמלח מפזרים מלח על כל הבצק ומקפלים
לשים כ 10 דקות היטב ושמים לנוח בקערה משומנת ומכוסה כ20 דקות
לאחר 20 דקות פורסים את הבצק ל 2 ומכל חצי עושים לחם אחד
את הלחמים שמים על תבנית עם נייר אפייה
מדליקים את התנור מראש ל 220 מעלות
שמים את הלחמים לתפוח שוב כשעה אבל לאחר כ חצי שעה
מורחים את הבצק במברשת עם מעט מים פושרים מעל הלחם
ובעזרת מסננת קלות מנפים מעל קמח לבן בעדינות על הלחם
לוקחים סכין יפני חד או סכין גילוח מהישנים וחורצים את הלחם בחלקו העליון
באלכסון ובעדינות שלא יפול הבצק
מניחים לסיים את זמן התפיחה ומכניסים לתנור
שמים בתחתית התנור קערת מתכת עם חצי כוס מיים רותחים
משאירים כ 7-10 דקות ומוציאים את הקערית
מורידים ל 190 לכ 20 -25 דקות או עד שמעט משחים
מוציאים ומניחלים להתקרר על רשת
שימו לב!! לא לפרוס את הלחם!! רק לאחר שעה מרגע הוצאתו


בהצלחה ובתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה